Ergonomiske Kontorstole

fox_width

Når du tænker på ergonomi, er det produkter, der er visuelt tiltalende, men samtidig har fokus på et funktionelt og brugervenligt design. Når du vælger at anskaffe dig en ergonomisk kontorstol, vil det derfor være en, der både er flot at se på samtidig med, at den skal være lavet på en sådan måde, at brugeren sidder korrekt og behageligt. Kontorstolens ergonomiske egenskaber vil særligt komme dig til gode, hvis du sidder ned mange timer om dagen, som mange af os gør, da dette er en naturlig del af at have et kontorjob.

Kravet til kontorstolens vinkel og højde vil være påvirket af, hvordan du sidder, og hvor højt dit bord er. En ergonomisk kontorstol vil derfor også være i stand til at ændre på disse forhold, så det passer bedst muligt til dine behov. Når man vælger kontorstol, er det vigtigt, at man kigger på, hvordan stolen skal bruges.

Der er mange forskellige fordele ved at vælge en ergonomisk kontorstol over andre løsninger:

1

En kontorstol, der kan indstilles i højde, vil også være i stand til at fungere med kontorborde i forskellig højde.

Hvis du bruger et hævesænkebord, vil det være upraktisk, hvis du ikke også får en kontorstol, der kan hæves og sænkes.

2

Den ergonomiske kontorstol vil være med til at støtte din kropsholdning.

Vælger du ikke en stol, der kan indstilles, vil din holdning, når du sidder ned, i mange tilfælde blive forkert, og det kan på længere sigt være med til at give dig problemer og smerter i muskler og led.

3

De vil være med til at reducere risikoen for problemer og smerter i nakken.

Uden korrekt støtte af nakke og skuldre kan du komme til at opleve irritation, stivhed og smerte i både nakke og skuldre. En dårlig kontorstol kan derfor være skyld i, at du går rundt med ondt i kroppen.

4

Når du sidder korrekt, vil det også være med til at minimere risikoen for smerter i ryggen.

Med en ergonomisk stol får du en stol, der har et ryglæn, der understøtter ryggens helhed. Med et ryglæn, hvor du kan ændre vinklen, vil den også blive indstillet, så den passer bedst muligt og give dig den bedst mulige støtte.

5

En god kontorstol mindsker presset på dine hofter.

Med en god ergonomisk stol vil du sidde på en overflade, der ikke er alt for hård ved dine hofter. Din vægt vil blive bedre fordelt ud over stolens sæde, end hvis du skulle sidde på en træstol hele dagen, og du vil ikke i samme omfang opleve, at du får ondt af at sidde ned.

6

Din produktivitet vil stige.

Når du sidder mere behageligt, vil det være meget naturligt, at du også får mere arbejde udført, da du ikke vil sidde og blive irriteret over, at stolen ikke har de egenskaber, der ville skabe bedre arbejdsvilkår.

7

Overordnet set er en ergonomisk kontorstol bare mere behagelig.

De er lavet med udgangspunkt i, at de skal være behagelige og på samme tid være æstetiske. Alle disse faktorer vil være med til at gøre det ergonomiske valg et godt valg.